Cooperativa Nucul de Aur din Suceava a început producţia în fabrica de fructe deshidratate, construită într-un an cu 6 mil. lei

Cooperativa este formată din 20 de producători de fructe şi legume din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani şi Vaslui. În fabrică sunt realizate prune deshidratate, din recoltele membrilor cooperativei, dar şi din a altor pomicultori din zonă. În prezent, în unitate lucrează 11 persoane, dar mai este nevoie de 10 angajaţi.

Cooperativa Agricolă Nucul de Aur cu sediul în Suceava, formată din 20 de producători de fructe şi legume din judeţele Suceava, Iaşi, Botoşani şi Vaslui a finalizat investiţia de 5,8 mil. lei într-o fabrică de fructe deshidratate, finanţată din fonduri europene şi un credit bancar.

„Am început anul trecut, iar la un an distanţă am deschis fabrica. Momentan, am dat drumul la linia de spălare şi deshidratare a prunelor, iar din luna decembrie vom deshidrata şi mere. Începând cu anul viitor vom deshidrata şi cireşe, vişine sau caise, inclusiv roşii, în funcţie de sezon. Ne bucurăm că am terminat la timp fabrica şi nu am prins scumpirile materialelor de construcţii“, spun reprezentanţii cooperativei Nucul de Aur.
Mai nouă Mai veche