Buletin de presă, 29 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 28.10.2021, ora 07.30, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au oprit pentru control pe DJ 177 A, pe raza localității Frasin, autoutilitara condusă de un bărbat de 34 de ani din comuna Crucea, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 4 m.c. lemn foc de esenţă mesteacăn.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Crucea transporta cantitatea totală de 8,34 m.c. lemn foc de esenţă mesteacăn, în plus cu 4,34 m.c. față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.


La 28.10.2021, ora 16.20, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Voitinel, autoutilitara condusă de un bărbat de 27 de ani din comuna Vicovu de Jos, care transporta cantitatea de 0.955 m.c lemn foc de esenţă molid şi cantitatea de 1.488 m.c. bușteni gater de esenţă brad.
Întrucât conducătorul auto a afirmat că nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea pervederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Putna.


La 28.10.2021, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase la o societate comercială de pe raza judeţului Suceava.
În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice raportate si stocurile faptice de material lemnos inventariate, echipa de control a constatat faptul că, societatea comercială deține în depozit cantitatea de 58,01 mc tocătură provenită din lemn specia fag si 2,92 mc tocătură provenită din lemn specia paltin de câmp. De asemenea, s-a constatat faptul că operatorul economic nu respectă prevederile legale privind modul de completare si operare in aplicaţia informatică, al avizelor de însoțire a materialului lemnos.
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale pentru încălcarea perevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 58,01 mc tocătură provenită din lemn specia fag și 2,92 mc tocătură provenită din lemn specia paltin de câmp în valoare de 9.905,31 lei.


La 28.10.2021, ora 17.19, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta, conform avizului de însoţire cantitatea de 5,119 mc biomasă de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se afla un plus de 2,94 mc biomasă de esenţă rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 28.10.2021, în jurul orei 04.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ. 177C, un bărbat de 35 de ani din comuna Capu Câmpului a pătruns pe D.N.17, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un bărbat de 39 de ani din judeţul Iaşi.
Din impact a rezultat a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 28.10.2021, ora 21.46, în timp ce conducea autoturismul pe strada Daciei din municipiul Rădăuţi, la intersecţia cu strada Aron Pumnul, o localnică de 21 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe drumul cu prioritate de un localnic de 47 de ani.
Din impact autoturismul condus de bărbatul de 47 de ani s-a răsturnat pe partea carosabilă și în timpul răsturnării a acroșat un localnic de 62 de ani, care se deplasa în calitate de pieton, pe trotuar.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto de 47 de ani şi a pietonului de 62 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche