Buletin de presă, 6 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 05.10.2021, ora 07:55, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localităţii autoutilitara condusă de un bărbat, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 12,9768 mc lemn foc de esenţă rășinoase.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 15,79 mc lemn foc de esenţă răşinoase, cu 2,8132 mc în plus față de cantitatea din avizul de însoţire.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Râşca.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 05.10.2021, în jurul orelor 13:50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ290, în oraşul Salcea, în apropierea intersecţiei cu strada Victoriei, un bărbat de 31 de ani din judeţul Botoşani a surprins şi accidentat o localnică de 6 ani, angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Din impact a rezultat rănirea minorei, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.10.2021, în jurul orei 14:20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177A, în localitatea Stulpicani, la intersecţia cu strada Tinov, o femeie de 30 de ani din localitatea Mănăstirea Humorului a efectuat un viraj la stânga, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 24 de ani, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat rănirea unui bărbat de 42 de ani, pasager în autoturismul condus de femeia de 30 de ani şi a unei femei de 50 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 24 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.10.2021, ora 17.30 în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Rădăuți, la o trecere pentru pietoni, un bărbat de 18 ani din oraşul Milişăuţi a surprins şi accidentat o femeie de 21 de ani din comuna Suceviţa angajată în traversarea străzii, împreună cu fiul minor, care se afla în cărucior, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 21 de ani şi a fiului acesteia, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 31.07.2021, ora 09.59, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru control pe DN 2 în localitatea Cumpărătura, autoturismul condus de un bărbat din comuna Baia.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul din comuna Baia are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 05.10.2021, ora 22.29, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia a oprit pentru control pe D.N. 17 în localitatea Ilişeşti, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din localitatea Mănăstirea Humorului.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, în prezenţa personalului medical, acesta a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche