DSP Suceava a aplicat opt amenzi în valoare totală de 25.100 de lei, în luna septembrie

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat că în luna septembrie s-au desfășurat 446 de acțiuni de control, iar în urma neconformităților contatate au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, constând în amenzi în valoare totală de 25.100 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii DSP Suceava au efectuat un număr total de 366 controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 13.100 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: 3 controale în unități de turism, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 1.000 lei; 5 controale la unități din categoria mediu; 149 controale la categoria biocide, fiind aplicată 1 amendă în valoare de 10.000 lei; 101 controale în unități de învățământ, fiind aplicate 2 amenzi în valoare totală de 2.100 lei; 44 controale în unităţi sanitare fără paturi; 22 controale la unități sanitare cu paturi și 42 controale vizând activitatea de colectare, depozitare şi de neutralizare a deşeurilor periculoase.

Neconformităţi depistate: lipsa certificatelor de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă; nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, lipsa produselor biocide destinate dezinfecției veselei, nerespectarea prevederilor specifice de notificare și avizare pentru produsele care sunt supuse acestor procedure.

În obiectivele din categoria aliment inspectorii DSP Suceava au efectuat un număr total de 80 controale. Pentru deficienţele constatate în unităţile alimentare controlate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale constând în amenzi, în valoare totală de 12.000 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria aliment au cuprins: 1 control la producători primari; 2 controale la producători și ambalatori; 39 controale la retaileri; 34 controale în unităţi din sectorul servicii și 4 controale la producători primari care vând direct consumatorului final.

Neconformităţi constatate: neasigurarea de către angajatori din orice domeniu de activitate a examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii; comercializarea produselor alimentare care nu respectă limitele la care acestea devin nerecomandate preșcolarilor și școlarilor; nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar.

În decursul lunii septembrie 2021 au fost rezolvate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare 22 sesizări.

Activitatea de inspecţie desfăşurată de către personalul S.C.S.P. a fost completată cu efectuarea a 51 acţiuni de îndrumare şi consultanţă şi 2 acţiuni comune cu alte autorităţi.

Conform planului de acțiuni tematice național au fost efectuate controale privind controlul respectării prevederilor legale în vigoare în unitățile de învățământ preuniversitar, privind verificarea cabinetelor de medicină școlară, privind monitorizarea numărului de paturi libere și ocupate ATI COVID pe perioada pandemiei COVID-19, iar conform planului tematic de control județean au fost efectuate controale privind verificarea respectării legislației în vigoare în piețele agroalimentare din mediul urban și rural, precum și în unitățile alimentare care operează în perimetrul acestora.
Mai nouă Mai veche