Femeie din Frasin omorâtă de vecinul cu care stătea la băut

Duminică, 24 octombrie 2021, la ora 11.06, autoritățile au fost sesizate prin 112 de către o femeie din orașul Frasin cu privire la faptul că sora sa Elena P., de 62 de ani, a decedat în locuința lui Alexa Copiciac, de 60 ani, din aceeași localitate.

În locuința bărbatului, a fost identificat cadavrul femeii de 62 de ani, în poziție decubit dorsal, pe podea, pe o plapumă, lângă pat. La examinarea vizuală cadavrului, pe suprafața acestuia, atât la nivelul capului, cât și pe membrele inferioare și pe corp, au fost observate echimoze, fără a se putea însă stabili vechimea acestora, femeia fiind cunoscută ca împătimită consumatoare de alcool, care era găsită cazută deseori.

Bărbatul era în stare de ebrietate, a declarat faptul că se cunoștea cu persoana decedată și că aceasta obișnuia să îl viziteze, ocazie cu care consumau băuturi alcoolice. Bărbatul a susținut că femeia a sosit la domiciliul său duminică, în jurul orei 02.00, și se afla în stare de ebrietate. În legătură cu poziția în care a fost găsit cadavrul, bărbatul susține că, cel mai probabil, în timpul somnului, femeia a căzut din pat, din cauza stării de ebrietate în care se afla, fiind găsită în această poziție, decedată, în jurul orei 09.00. În aceste împrejurări, bărbatul a anunțat-o direct pe sora persoanei decedate, care locuiește în apropiere, și care a reclamat decesul surorii sale la numărul de urgență 112.

În cursul zilei de luni a fost efectuată necropsia ocazie cu care s-a constatat provizoriu că moartea femeii a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecința unui politraumatism cu traumatism cranio-facial, traumatism cervical și traumatism toraco-abdominal. Semnele de violență constatate la examenul necroptic s-au putut produce prin lovire cu și de corpuri contondente. Decesul a survenit la data de 24 octombrie 2021.

S-a stabilit că, sâmbătă, 23 octombrie, în intervalul orar 16.00-17.00 femeia s-a deplasat la domiciliul lui Alexa C., de 60 de ani, din Frasin, unde au consumat băuturi alcoolice. Cu ocazia cercetării la fața locului au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă care urmează a fi examinate în condiții de laborator.

În urma cercetărilor investigativ operative și de cercetare penală Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus începerea urmăririi penale față de suspectul Copiciac Alexa sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „omor calificat” fiind emisă și o ordonanță de reținere pe numele suspectului care a fost introdus în arestul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche