FOTO Garda Forestieră Suceava s-a răzgândit. Tăieri ilegale identificate în pădurile unde au fost agresați doi jurnaliști și un activist de mediu

Garda Forestieră Suceava a anunțat că a continuat cercetările în pădurile administrate de Ocolul Silvic Dealu Neagru, în zona unde în urmă cu o lună au fost agresați doi jurnaliști și un activist de mediu. Dacă imediat după agresiue Garda Forestieră anunța că nu a găsit nimic în neregulă, acum susține că de fapt au fost identificate mai multe ilegalități, motiv pentru care au fost formulate plângeri penale. 

În perioada 1-22 octombrie 2021, în cadrul controlului tematic demarat în data de 21 septembrie 2021, Garda Forestieră Suceava a desfășurat acțiuni de control în zone din fondul forestier national proprietate privată persoane fizice gestionate de către Ocolul Silvic privat Dealu Negru, precum și în zone cu vegetație forestieră din afara fondului forestier national, pe raza de competență a Gărzii Forestiere Suceava, ocazie cu care au fost identificate diferite încălcări ale legislației silvice în vigoare.

Astfel, parcurgând suprafața a 31 de proprietăți însumând 173 ha, arondate cantonului silvic Neagra din cadrul Ocolului silvic Dealu Negru, s-au identificat goluri provenite din extragerea repetată a produselor accidentale, în 6 proprietăți însumând circa 5 ha, care necesită reîmpădurirea în perioada imediat următoare. 

De asemenea, într-o proprietate s-au identificat un număr de 22 cioate provenite de la tăieri fără drept de arbori esență rășinoase, însumând un volum de 7,66 mc, cu o valoare a prejudiciului de 1948 lei. 

În altă zonă, a fost surprins un cetățean în flagrant în timp ce dobora ilegal arbori esență rășinoase din proprietatea sa; s-au identificat un număr de 12 cioate provenite de la tăieri fără drept de arbori esență rășinoase, însumând un volum de 4,62 mc, cu o valoare a prejudiciului de 2989 lei. 

S-au transmis sesizări către organele de cercetare penală competente.
Mai nouă Mai veche