Lemn transportat ilegal de o firmă din Râșca, confiscat de polițiști

Marți, 5 octombrie 2021, la ora 07:55, o patrulă de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit în trafic pentru control o autoutilitară fiind suspectă că ar transportă mai mult material lemnos decât cantitatea avizată. 

La volanul autoutilitarei se afla Sandu B., care după prezentarea pentru control a documentele personale și cele ale utilitarei i s-a cerut să prezinte cod-avizul pentru materialul lemnos transportat. Acesta a prezentat codul aviz pentru un volum de 12,9768 metri cubi lemn foc rășinoase molid. S-a procedat la verificarea cod-avizului în aplicatia sumal.control, rezultând faptul că este emis de către SC Saniral SRL din platforma primară din cadrul Ocolului Silvic Râșca, iar traseul GPS al transportului este din locația acelei platformei primare, de asemenea avizul era valabil.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca, care a delegat un reprezentant să inventarieze cantitatea de material lemnos din autoutilitară. În urma inventarierii, conform carnetului de inventariere, a rezultat un volum total de 15,79 de metri cubi lemn foc molid, cu 2,8132 metri cubi în plus față de cantitatea din aviz.

Față de cele de mai sus rezultă că cantitatea de 2,8132 de metri cubi lemn foc molid este fără proveniență legală fapta fiind contravenție, intrând sub incidența Legii 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice

Față de societatea emitentă a avizului s-a dispus sancționarea contravențională conform art. 19 alin. 2 lit i) din Legea 171/2010, rap la art. 5-7 din OG 2/2001 și confiscarea volumului de 2,8132 metri cubi lemn foc molid, conform Ordinului 202/2021.
Mai nouă Mai veche