Migranți din Afganistan și Eritreea, depistați de polițiștii de frontieră la Straja

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, în apropierea frontierei de stat, cinci cetăţeni din Eritreea și Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

Miercuri, 20 octombrie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Vicovu de Sus.

Astfel, în jurul orei 18.40, un echipaj al poliției de frontieră a depistat cinci cetățeni străini, patru bărbaţi şi o femeie, care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre localitatea Straja.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că patru sunt cetăţeni din Eritreea şi unul din Afganistan.

Aceştia au vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche