Nouă pacienți au murit într-un incendiu, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Nouă pacienţi au murit în incendiul produs la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, iar întreaga unitate medicală a fost evacuată. Incendiul s-a manifestat la Secţia ATI COVID, fiind lichidat, conform anunţului făcut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Incendiul s-a manifestat la nivelul Secţiei ATI cu pacienţi COVID. Sunt 9 pacienţi decedaţi”, a transmis vineri, IGSU.

Sursa citată a precizat că întregul spital a fost evacuat.

Pompierii au anunţat că incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

„Au fost pre-alertate toate spitalele din judeţ pentru preluarea pacienţilor. Misiunea este în dinamică”, a mai transmis ISGU.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, în spital erau 113 pacienţi internaţi, 10 fiind în Secţia ATI.

„Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Confirmam că sunt persoane decedate. Numărul acestora va fi comunicat în conferinţa de presă”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU.

„La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unitatile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenţie”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.
Mai nouă Mai veche