88 de copii au primit ghiozdane și rechizite prin campania „Ajută un copil să meargă la școală”, inițiată de Asociația Rădăuțiul Civic

În perioada 12-29 septembrie 2021 s-a desfășurat, în municipiul Rădăuți, campania ,,Ajută un copil să meargă la școală”, la inițiativa voluntarilor din cadrul Asociației Rădăuțiul civic.

Apelul inițial al campaniei a fost lansat către public pe data de 12 septembrie pe pagina de Facebook a Asociației Rădăuțiul civic (https://www.facebook.com/radautiulcivic). Persoanele care doreau să ajute o puteau face fie achiziționând un ghiozdan cu rechizite, aceștia primind atât numele copilului pe care îl ajutau, cât și lista cu rechizitele necesare sau contribuind cu bani, voluntarii asociației fiind cei care duceau la îndeplinire misiunea, achiziționând cele necesare. Cei care au dorit să contribuie pentru a ajuta un copil ce provine dintr-o familie care întâmpină probleme financiare, au comentat la postare, folosind cuvântul ,,ajut”, apoi au fost contactați de către voluntarii asociației.

În urma lansării acestui apel s-au mobilizat zeci de familii din municipiul Rădăuți, dar și din zonă. Au fost ajutați 88 de elevi de la toate cele cinci școli gimnaziale din Rădăuți, dar și de la Școala Specială ,,Sf. Stelian” din Rădăuți. Au contribuit persoane din municipiul Rădăuți care și-au exprimat dorința de a susține campania individual, cât și clase întregi de elevi, susținuți de părinții lor, care s-au mobilizat pentru a-și ajuta colegii din școală și nu numai. Un exemplu, în acest sens, sunt elevii din cadrul Școlii Bogdan Vodă din Rădăuți care au strâns fonduri în cadrul școlii, au achiziționat ghiozdane cu rechizite pentru 19 elevi din școală aflați în dificultate, iar suma de 2500 lei au donat-o Asociației Rădăuțiul civic pentru ca voluntarii acesteia să poată ajuta alți copii. La această sumă s-au adunat și alte donații în bani, în cuantum de 4000 lei . Suma necesară pentru susținerea fiecărui copil a fost de aproximativ 230 lei, acesta fiind costul minim al unui ghiozdan dotat cu rechizitele necesare. Astfel, prin susținerea celor 88 de copii, în cadrul campaniei s-au strâns donații financiare și materiale în valoare de peste 20 000 lei.

Sonia Condratov, cea care a coordonat acest proiect, împreună cu alți voluntari din cadrul Asociației Rădăuțiul civic au distribuit, în ultimele zile ale campaniei, toate ghiozdanele dotate cu rechizite.

Datorită donatorilor, cât și voluntarilor din cadrul Asociației Rădăuțiul civic, 88 de elevi s-au bucurat alături de familiile lor, cât și de cadrele didactice, la început de an școlar, aceștia adresându-le mulțumiri tuturor celor care au contribuit la susținerea lor.
Mai nouă Mai veche