Percheziții la locuința și magazinul lui Tiberius Vatamaniuc. Polițiștii au ridicat un pistol, o lunetă, muniție, un dispozitiv de ascultare la distanță și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte

Vineri, 22 octombrie 2021, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” și „uz de armă fără drept”, reținându-se faptul ca Tiberius Vatamaniuc, din Sucevița, deține fără drept un pistol, posibil letal. pe care l-ar fi folosit în seara de miercuri, 20 octombrie, pe raza localității de domiciliu. 

Vineri au fost obținute trei mandate de percheziții domiciliare la locuința de domiciliu, la magazinul detinut de Tiberius Vatamaniuc, precum și la locuința de domiciliu a unei persoane din anturajul acestuia, unde au fost obținute date că s-ar putea găsi arma în cauză.

În dimineata zilei de 24 octombrie 2021, începând cu ora 06.00, cu sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale - IPJ Suceava și șase lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava au fost puse în aplicare cele trei mandate de percheziție. 

La locuinta lui Tiberius Vatamaniuc au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetarilor un pistol de start marca Rohm, calibrul 6 mm, zece elemente de muniție aferente acestuia, 450 de elemente de muniție tip diaboluri calibrul 5,5 mm, o luneta marca Magnum, o macetă și o sabie. 

Totodata au fost indisponibilizate șapte trofee de cerb, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte și un dispozitiv pentru ascultare la distanță. 

Pistolul identificat cu ocazia percheziției domiciliare urmează a fi supus unei constatări tehnico-științifice balistice, în cauza fiind desfășurate activități cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Marginea în vederea administrarii probatoriului față de faptele comise precum și a documentării întregii activități infracționale ale suspectului.
Mai nouă Mai veche