Raed Arafat: Internările și operațiile în toate spitalele sunt suspendate pentru 30 de zile. Prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, pacienţilor oncologici sau celor care trebuie să facă dializă

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, luni seară, că s-a emis un ordin pentru ca toate internările să fie suspendate timp de 30 de zile. Prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, pacienţilor oncologici sau celor care trebuie să facă dializă.

„Suntem nevoiţi să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităţilor medicale cu paturi suspendă internările pentru intervenţii chirurgicale şi alte tratamente medicale care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi programate”, a anunţat, luni sear, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, celor cu afecţiuni oncologice sau celor cu dializă.

Arafat a mai explicat că managerii distribuie personalul care devine disponibil din acest manevră către structurile care tratează pacienţii Covid pozitiv.

Dacă unităţile respective nu ratează pacienţi cu coronavirus, personalul disponibil este anunţat la DSP în vederea detaşării, la nevoie.

„Problema noastră este dublă, una este a spaţiului şi a locurilor cu oxigen, alta este a resursei umane. Această măsură încarcă să rezolve această problemă”, a mai precizat Arafat.

Acolo unde este deficit de personal, personalul medical va lucra în ture de câte 12 ore şi va merge la serviciu doar în turele programate, nu zilnic.

Şeful DSU a explicat că nu se pune problema ca pacienţii să nu fie trataţi, dar este nevoie de rezulvarea acestei stituţii de urgenţă.

„Avem resurse mai limitate faţă de necesar. Este una dintre soluţiile care s-au aplicat în foarte multe ţări în valuri grave ca cel prin care trcem î acest moment”, a mai repcizat Arafat.

Un alt ordin vizează faptul că toți rezidenţii de medicină de urgenţă urmează să fie preluaţi la unităţile de Primiri Urgenţă pentru completarea personalului.

Şi rezidenţii de ATI vor fi vizaţi de o măsură similară.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.