Șapte focuri de armă executate de polițiștii de frontieră în timp ce urmăreau suspecți de contrabandă, la Costileva

Polițiștii de frontieră au descoperit şi confiscat, la frontiera cu Ucraina, aproximativ 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 34.000 lei, marfă ce urma să fie transportată și comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă.

Miercuri, 13 octombrie 2021, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, polițiștii de frontierăau observat, pe direcţia localităţii Costileva, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau colete spre interiorul ţării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce. Întrucât persoanele nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au executat şapte focuri de armă în plan vertical cu armamentul din dotare. Persoanele au abandonat coletele şi au fugit pe teritoriul statului vecin.

Au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.920 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 34.164 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche