Sfaturi de la bekid.ro: moduri distractive de a folosi un cerc Hula Hoop




Într-o perioadă în care jucăriile sunt din ce în ce mai complexe, un simplu cerc ar putea învechit. Cu toate acestea, copiii continuă să fie fascinați de acrobațiile cu Hupa Hoop. Nu doar că sunt ușor accesibile din perspectiva prețului, dar aceste cercuri au și marele avantaj de a utiliza doar îndemânarea și forța copiilor.

Rolul activității fizice este cunoscut de toată lumea. Dacă ai dificultăți în a-ți convinge copilul să facă mișcare, atunci un cerc Hula ar putea să-ți vină în ajutor. Iată câteva sfaturi și trucuri prin care poate fi utilizat.

Variații clasice de rotire

Ia cercul și ieși afară împreună cu copiii tăi. Provocați-vă unul pe celălalt pentru a face mișcări astfel încât cercul hula să se învârtă în jurul taliei și vedeți cine îl poate menține pentru o perioadă de timp cât mai mare. Deși această mișcare este una de bază, este nevoie de ceva practică pentru a stăpâni. Odată ce ați reușit, încurajați-vă reciproc să încercați mișcări mai complexe, ca de exemplu să cercul în sus și în jos pe corp sau luați o pereche de cercuri și vedeți dacă puteți învârti câte unul pe fiecare braț în același timp. Este extrem de important să îl ajuți pe cel mic să deprindă mișcările, iar exemplul propriu este cea mai bună tactică. Astfel de jucarii pentru copii ne ajuta la dezvoltarea motricitatii.

Aruncați la țintă

Dacă așezați cercurile pe sol sau le sprijiniți în poziție verticală de un perete sau de un copac, le puteți folosi ca ținte pentru mingi, baloane sau orice alte obiecte. Aveți nevoie de ceva mai provocator? Folosiți o frânghie pentru a atârna cercul de grinda unui set de joacă sau de o ramă de copac pentru a crea o țintă în mișcare.

Sus. Jos pe sub. Peste

Dacă aduni mai mulți copii sau membri ai familiei, puteți să încercați un joc clasic. Pune trei sau patru copii să stea în interiorul unui cerc mare pe care îl țin la nivelul taliei fără a-și folosi mâinile. Apoi, provoacă-i să deplaseze cercul pe corp sau pe glezne (din nou, fără mâini). Ar putea, de asemenea, să încerce să se miște ca un grup din interiorul cercului spre exterior fără a-l lăsa să atingă solul.

Rostogolește-l

Un joc clasic al copiilor de ani de zile este împingerea cercurilor de-a lungul solului. Pentru o abordare modernă a „rostogolirii cercului”, provoacă-l pe cel mic deplaseze un cerc cu un băț sau cu mâna pe o distanță cât mai mare.

Odată ce au rostogolit cercul, trasează o linie cu cretă și propune-i să depășească recordul. Pentru o provocare suplimentară, poți apela la obstacole sau poți crea un labirint inteligent pentru ca aceștia să poată naviga.

Sărituri cu cercul

Săriturile cu coarda pot fi înlocuite cu un cerc Hula Hoop. Înainte de a-l îndemna pe cel mic să sară, arată-i chiar tu ce este nevoie să facă. Stai cu cercul în poziție verticală în fața corpului tău, apoi întoarce-l în jos spre picioare. Sari peste el, adu-l înapoi în spatele tău, apoi peste cap și înapoi la locul de unde ai început. Pentru a evita accidentările, încercați acest joc pe o suprafață moale, ca de exemplu pe iarbă. Cauți un cerc Hula Hoop pentru copilul tău? Îl găsești la bekid.ro!





Mai nouă Mai veche