Tânăr care a demarat în trombă de la semafor, prins la volan deși avea permisul suspendat, la Gura Humorului

Miercuri, 20 octombrie 2021, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, la ora 19:40, la intersecția semaforizată a bulevardului Bucovina cu strada Vasile Alecsandri, din orașul Gura Humorului, a observat că autoturismul Volkswagen Golf a plecat în trombă la culoarea verde a semaforului electric, spre centrul orașului, astfel că s-a procedat la urmărirea acestuia și oprirea în dreptul restaurantului Sasu.

La volanul autoturismului a fost identificat Andrei B., din Gura Humorului.

S-a procedat la verificarea în baza de date, ocazie cu care s-a stabilit faptul că persoana în cauză figurează ca având permisul de conducere „cu restricții - suspendat’’, pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, începând cu data de 15 octombrie 2021 până pe data de 13 noiembrie 2021.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche