3,74 metri cubi de lemn transportat ilegal de o firmă din comuna Slatina, confiscat de polițiști

Miercuri, 20 octombrie 2021, la ora 20:40, un echipaj din cadrul IPJ Suceava, Biroul Combatere Delicte Silvice, în baza planului de acțiune Scutul Pădurii 2021, ca urmare a informațiilor obținute, în timp ce acționa pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, pe raza comunei Slatina, județul Suceava, a oprit pentru control un camion MAN.

În urma verificărilor s-a constatat că autoutilitara era condusă de Petrică F., acesta prezentând documentele personale, ale vehiculelor și avizul de însoțire din data de 20 octombrie 2021, emis de Timber Invest SRL, în care era înscrisă cantitatea de 7,48 metri cubi de cherestea rășinoase. 

Întrucât existau suspiciuni asupra faptului că acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea înscrisă în avizul de însoțire, lucrătorii de poliție au procedat la conducerea camionului la Ocolul Silvic Mălini, unde un inginer silvic a procedat la inventarierea materialului lemnos. 

În urma inventarierii efectuate, a reieșit cantitatea de 11,21 metri cubi cherestea rășinoase, rezultând un plus de 3,74 metri cubi.

În urma celor constatate s-a dispus sancționarea societății cu amendă în cuantum de 5.000 lei conform art. 19, alin. 2, lit.b și din Lg. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 3,74 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 2.393,6 lei, conform procesului verbal de constatare si sancționare a contravenției silvice.
Mai nouă Mai veche