Transport ilegal de cherestea depistat în trafic pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Molovenesc

Duminică, 17 octombrie 2021, în jurul orei 10.45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, Biroul de Ordine Publică, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu, conform planului de acțiune privind regimul silvic, au identificat și oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei o autoutilitară condusă de Zaharia C., de 42 de ani, din orașul Cajvana.

I s-a solicitat conducătorului autoutilitarei să prezinte conținutul vehiculului, constatând că acesta transporta material lemnos prelucrat, despre care a afirmat că nu deține documente de proveniență. S-a procedat la verificarea autoutilitarei în aplicația SUMAL 2.0 Control, constatând că nu deține nici un document de proveniență legală a materialului lemnos.

Conducătorului auto i s-a solicitat să însoțească echipajul de poliție la Centrul „Atelier Producție” din comuna Sadova, unde materialul lemnos a fost inventariat de personalul de specialitate, din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2,49 metri cubi material lemnos cherestea rășinoase, în valoare totală de 1.790 lei.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie pădurarului de la Ocolul Silvic Pojorâta.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform art 19, lit a, pct 1 din Legea 171/2010.
Mai nouă Mai veche