Un tânăr beat s-a izbit cu mașina într-un podeț, la Plopeni, și a plecat de la locul accidentului. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Duminică, 17 octombrie 2021, la ora 20:40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Salcea au fost sesizați telefonic de către un participant la trafic, care a dorit să rămână anonim, cu privire la faptul că localitatea Plopeni, orașul Salcea, pe DN 29, în dreptul Căminului Cultural Plopeni, a avut loc un accident rutier, iar conducătorul autoturismului implicat se află sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului a fost identificat un autoturism Volkswagen Bora care prezenta avarii în partea frontală în urma impactului cu un capăt de podeț. Conducătorul auto nu a fost identificat la fața locului.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava, s-a reușit identificarea conducătorului auto implicat, Daniel I., de 33 ani, din orașul Salcea, care se afla la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava. 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere cele constatate s-a procedat la recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. După preluarea mostrelor biologice de sânge, bărbatul a refuzat să îi fie acordate îngrijiri medicale de către personalul UPU Suceava, fiind diagnosticat cu „traumatism cranio cerebral” și a părăsit incinta spitalului. 

Cel în cauză s-a prezentat la locul producerii accidentului și a recunoscut că el este cel care a condus autoturismul, a provocat accidentul rutier fiind singur în autoturism și că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la conducerea persoanei la sediul Poliției Orașului Salcea, fiind întocmit procesul – verbal de constatare a infracțiunii flagrante.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influenţa alcoolului”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche