VIDEO Minor intoxicat cu gaze lacrimogene folosite de jandarmi, la protestul de la Rădăuți. A fost transportat cu ambulanța la spital. Un alt adolescent a fost încătușat

Peste o mie de persoane participă, sâmbătă seară, la Rădăuți, la un protest împotriva restricțiilor stabilite de autorități pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu Sars-Cov-2.

Participanții, în majoritate tineri, din Rădăuți și localitățile limitrofe, s-au strâns în centrul orașului, iar ulterior au mărșăluit în pe străzile din zonă.

La un moment dat, în timp ce protestatarii se aflau în zona catedralei din Parcul Central al municipiului Rădăuți, un echipaj de jandarmi a folosit gaze lacrimogene înspre un grup de tineri.

Un adolescent de 16 ani a fost intoxicat cu gaze lacrimogene și a fost transportat la Spitalul muncipal Rădăuți.

Un alt tânăr a fost încătușat și a fost condus la secția de poliție.

Jandarmeria Suceava nu a comunicat până la această oră de ce a folosit gaze lacrimogene și de ce a încătușat participnați la protest.

La ora transmiterii acestei știri protestul continua pe străzile din municipiul Rădăuți.

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că în municipiul Rădăuți sunt 245 de cazuri de Covid-19 în evoluție, iar incidența oficială este de 6,66 de persoane testate pozitiv la mia de locuitori. 

Mai nouă Mai veche