Bărbat prins beat la volan în Iacobeni. I s-a făcut dosar penal și a fost amendat pentru că nu a respectat carantina de noapte

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, în jurul orei 20:50, pe raza comunei Iacobeni, pe strada Minelor, la o distanță de circa 600 metri de la intersecția străzii cu DN 17, a fost oprit pentru control autoturismul Volkswagen Polo condus de Marin A., din localitate.

Întrucât acesta emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional și conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea regulilor de deplasare pe timp de noapte pe raza comunei Iacobeni întrucât localitatea se află în scenariu roşu cu un indice de infectare cu peste 7/1000 de locuitori.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, potrivit art. 336 alin. 1, din Cod Penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Postului de poliție Iacobeni.
Mai nouă Mai veche