Accident de muncă pe șantierul magazinului Kaufland Burdujeni

Joi, 11 noiembrie 2021, la ora 11.46, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată de către Spitalul Județean Suceava despre faptul că la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost adus Vasile N., de 31 de ani, din comuna Baia, care a fost victima unui accident în timpul serviciului.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că tânărul este angajat al unei firme care efectuează lucrări de construcţie pe amplasamentul fostului Restaurant Scorpion de pe strada Calea Unirii din cartierul Burdujeni. Această firmă a subcontractat lucrări de la firma o firmă din Iași care se ocupă cu construcţia unui magazin Kaufland în zona fostului IRIC Burdujeni.

În jurul orei 11.00, tânărul se afla de serviciu şi ajuta la descărcarea unui container metalic de pe o semiremorcă. La un moment dat, acesta s-a urcat pe semiremorcă pentru a desprinde cablurile de susţinere în vederea descărcării, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o distanţă de aproximativ trei metri. În urma căzăturii, tânărul s-a lovit la cap şi torace în contact cu solul, acuzând dureri, motiv pentru care a fost transportat cu un autovehicul de către un coleg la Spitalul Judeţean Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” şi „neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Evenimentul a fost anunţat telefonic către ITM Suceava.
Mai nouă Mai veche