Bărbat căutat de polițiști după ce a provocat un accident cu trei răniți, la Ilișești, și a fugit înainte de sosirea echipajelor de intervenție

Marți, 2 noiembrie 2021, la ora 18.50, o persoană neidentificată până în acest moment, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Touran pe DN 17, în Ilișești, la ieșirea către localitatea Păltinoasa, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului Volkswagen Passat condus de Robert V., de 44 ani, din Leorda, județul Botoșani, din sensul opus de mers, intrând în coliziune cu acesta, fiind apoi proiectat în autoturismul Mitsubishi condus de Corin T., de 31 de ani, din orașul Borca, județul Maramureș, către localitatea Păltinoasa.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului autoturismului Volkswagen Passat, și a pasagerilor Anca T., de 42 de ani, și a minorei A.S., de 9 ani, care au fost transportaţi cu ambulanța la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru acordarea îngrijirilor medicale, fără a rămâne internați.

Conducătorul autoturismului VW Touran a părăsit locul producerii accidentului până la sosirea organelor de poliție, fără încuviințarea acestora.

Conducătorii autoturismelor Volkswagen Passat și Mitsubishi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative procedându-se şi la recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză sunt efectuate verificări în vederea identificării conducătorului autoturismului marca Volkswagen Touran.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, faptă prevăzută de art. 196, alin. (2), (3) din Cod Penal şi „părăsirea locului accidentului” prevăzută de art. 338, alin. (1) din Cod Penal, urmând a se proceda la strângerea probelor necesare cu privire la stabilirea împrejurărilor în care au fost comise faptele, participaţia penală a făptuitorului şi stabilirea răspunderii penale a acestuia.
Mai nouă Mai veche