Buletin de presă, 11 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 10.11.2021 orele 16:25, polițișii din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, în baza informațiilor obținute, au oprit pe str. Roşu, o autoutilitară ce era condusă de un bărbat din municipiul Vatra Dornei. S-a procedat la verificarea autoutilitarei constatând că transporta material lemnos lemn de foc, specia molid, pentru care nu deținea niciun fel de document de proveniență și transport.
Acesta a fost condus la sediul Ocolului Silvic Vatra Dornei, unde s-a procedat la măsurarea de către lucrătorii silvici, constatându-se că transporta cantitatea de 2,59 mc lemn de foc rășinoase. Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic, iar conducătorul auto a fost sancționat contravenţional conform art. 19, alin. 2, lit. a din Legea 171/2010.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 08.11.2021, orele 1805, un bărbat de 31 ani, din municipiul Fălticeni, a condus autoutilitara pe DC19, iar la intersecția cu DJ178E, a intrat în coliziune frontală cu o motocicletă pe care se aflau doi tineri.
Un tânăr de 17 ani, în calitate de proprietar al motocicletei și ocupant al acesteia, precizează că la momentul producerii accidentului de circulație motocicleta ar fost condusă de către un minor de 15 ani, din com. Pârteștii de Jos, vehiculul fiind încredințat spre conducere chiar de el.
Urmează a se continua cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a persoanei care a condus motocicleta la momentul producerii evenimentului.
În urma accidentului de circulație a rezultat decesul minorului de 15 ani și vătămarea corporală a tânărului de 17 ani, ambii din com. Pârteștii de Jos, ocupanți ai motocicletei.
În continuare, în aplicarea prevederilor art. 190 C.p.p., tânărului de 17 ani și șoferului de 31 de ani le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Ucidere din culpă”, „Vătămare corporală din culpă”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere.”


La data de 10.11.2021, ora 13.50 polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Brodina, s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, prezentând leziuni ca urmare a unui eveniment rutier.
S-a stabilit că la data de 30.10.2021, în jurul orelor 07:30, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Brodina, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 209 G, pe raza localității Paltin, din comuna Brodina, având ca pasageri încă patru persoane, dintre care pe bancheta din spate, în partea stângă pe bărbatul de 49 de ani, intr-o curba la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând și părăsind partea carosabilă, intrând in șanț.
In urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului, iar pasagerii au declarat conducatorului auto ca nu au suferit leziuni.
Conducatorul auto a fost sanctionat contravențional pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției pentru intocmirea documentelor de constare, pentru neadaptarea vitezei la condițiile de drum, lipsă documente și lipsă ITP cu amendă în valoare de 1450 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la săvârșirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche