Bărbat grav rănit după ce s-a răsturnat cu tractorul, la Coșna

Marți, 9 noiembrie 2021, la ora 15:30, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe un drum de pe raza comunei Coșna o persoană a fost prinsă sub o căruță.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Coșna, în timp ce conducea un tractorul agricol neînregistrat pe drumul comunal Răchita, pe o porțiune de drum în pantă, cu indicator coborâre periculoasă, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum, cât și a neînfrânării căruței tractate, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ansamblul condus răsturnându-se pe partea dreaptă, în afara carosabilului. În urma accidentului, conducătorul auto a fost proiectat din tractor, iar peste acesta s-a răsturnat căruța tractată.

În căruța tractată era transportat material lemnos fără documente legale de transport, în cauză fiind solicitați lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, care au procedat la inventarierea acestuia, rezultând cantitatea de 1,80 metri cubi lemn de foc. Materialul lemnos reprezintă pari din lemn proveniți de la demontarea unui gard.

Față de această situație s-a luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului pentru nerespectarea prevederilor art. 19, alin.1 lit. „a” din Legea nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos sus-menționată, care a fost predată în custodie organelor silvice.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a bărbatului, care a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde, după ce i s-au acordat îngrijiri medicale, i s-a stabilit diagnosticul: „plăgi escoriate fronto-parietale”.

Conducătorul auto nu a fost testat cu aparatul etilotest , dar i s-au recoltat și probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „vătămarea corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche