Buletin de presă, 12 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La 11.11.2021, ora 23.50, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități specifice pe linie de poliție rutieră a oprit pentru control pe DJ 209 K din com. Volovăț, autoturismul care circula din direcția com. Volovăț către comuna Marginea, condus de către un bărbat de 37 ani, din com. Marginea, persoană care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoturismului și o dovadă provizorie care îi conferea drept de circulație.
Totodată, s-a constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică și fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenta alcoolului”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 11.11.2021, ora 11.45, un bărbat de 34 ani, din oraș Slănic Moldova, jud. Bacău, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, localitatea Valea Putnei, comuna Pojorâta, având direcţia de deplasare dinspre municipiul Vatra Dornei spre municipiul C-lung Moldovenesc, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către de 41 ani, din mun. Suceava. În urma impactului, ambele autoturisme au fost proiectate în parapetul de protecție de pe marginea părții carosabile.
În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală ușoară a pasagerului de 72 de ani, din autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani.
Ambii conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,00 mg/l, alcool pur în aerul expirat, în ambele cazuri, după care le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche