Buletin de presă, 13 noiembrie - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 12.11.2021, ora 18.00, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta în timp ce desfășurau activitatea de patrulare pe D.J. 175 pe raza comunei Pojorâta, jud. Suceava au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare care se deplasa către intersecția cu D.N. 17.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat care nu a putut prezenta pentru control documentele specifice de transport pentru materialul lemnos – lemn foc, tăiat la diferite diametre și lungimi specific resturilor de exploatare.
Urmare a celor constatate s-a procedat la interogarea bazelor de date, ocazie cu care s-a constatat că pentru materialul lemnos transportat nu există aviz de însoțire.
În continuare, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde materialul lemnos transportat a fost inventariat, rezultând cantitatea de 2,28 m.c. lemn foc esență rășinoase.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 RON, iar materialul lemnos a fost confiscat.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

În ziua de 12.11.2021, în jurul orelor 16:50, un bărbat de 46 ani, din com. Berchișești, jud. Suceava, a condus autoturismul pe b-dul Bucovina, în localitatea Gura Humorului, jud. Suceava și a surprins şi accidentat pe un pieton de 41 ani, din or. Gura Humorului, jud. Suceava, care se angajase în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche