Buletin de presă, 14 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de poliţiști

La 13.11.2021, ora 21.19, polițiștii de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie de 43 ani, domiciliată în comuna Gălănești, cu privire la faptul a fost agresată de către soțul său.
Cu ocazia intervenției la eveniment apelanta a fost identificată la imobilul de domiciliu din comuna Gălănești unde locuiește împreună cu soțul său de 44 ani. Din cercetări, s-a stabilit faptul că în data de 13.11.2021, în jurul orelor 21.00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri între soți, bărbatul a provocat un conflict la imobilul de domiciliu și a agresat-o pe soția sa. Victima nu prezenta leziuni vizibile de violență, nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale însă a declarat faptul că va solicita emiterea unui certificat medico-legal pe care îl va anexa la dosarul cauzei.
Din verificări a reieșit faptul că bărbatul nu este la prima abatere de acest fel, în data de 12.11.2021, cel din urmă a mai provocat scandal la domiciliu și a agresat-o pe soția sa, însă aceasta nu a solicitat emiterea unui ordin de protecție.
La 13.11.2021 a fost întocmit un alt formular de evaluare a riscului din care a reieșit faptul că se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție împotriva bărbatului de 44 de ani.
În cauză a fost emis ordin de protecție provizoriu, valabil din data de 13.11.2021 până la data de 18.11.2021.
De asemenea, a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie”, cauza urmând a fi soluționată procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 13.11.2021, în jurul orelor 2125, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 10 Gura Humorului, în timp ce desfăşurau activități de patrulare pe raza de competență, pe DJ 178A, pe raza satului Pârteștii de Sus, comuna Cacica, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 48 ani domiciliat în satul/comuna Pârteștii de Jos.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, ocazie cu care a rezultat o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului în vederea prelevării de mostre biologice, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 13.11.2021, orele 2330, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pentru identificarea conducătorilor auto care conduc autovehicule în timp ce se află sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza orașului Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 50 ani din orașul Gura Humorului.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 13.11.2021, în jurul orelor 0300, un bărbat de 33 ani din oraşul Gura Humorului, în timp ce conducea autoutilitara, pe str. Zimbrului, din oraşul Gura Humorului, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un tânăr de 25 ani din oraşul Gura Humorului.
În urma coliziunii, autoutilitara a fost proiectată în alt autoturism ce se afla staţionat în parcarea de pe str. Zimbrului.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 25 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în toate cazurile rezultatele fiind negative, tuturor fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche