Buletin de presă, 22 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 21.11.2021, ora 09.41, în timp ce conducea autoturismul pe DN-CRD Rădăuți, la intersecția cu strada Recoltei, un bărbat de 43 de ani din localitatea Volovăț a pătruns pe sensul opus de mers, în momentul efectuării unei manevre de viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul angajat în depășirea sa, condus de un bărbat de 65 de ani din municipiul Suceava.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 65 de ani, care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 21.11.2021, în jurul orei 17:55, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 în localitatea Păltinoasa, o femeie de 44 de ani din județul Bistrița-Năsăud a intrat în coliziune față-spate cu autototurismul condus regulamentar în fața sa de o femeie de 36 de ani din municipiul Suceava.
Din impact a rezultat rănirea unei pasagere de 49 de ani din autoturismul condus de femeia de 36 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarele auto au fost testate de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


La 21.11.2021, în jurul orelor 18.30, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 177A, în localitatea Stulpicani, un bărbat de 28 de ani din comuna Breaza a surprins și accidentat un localnic de 14 ani, care se deplasa pe partea carosabilă.
Din impact a rezultat rănirea tânărului de 14 ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.11.2021, ora 07.35, o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Victoriei din localitate, autoturismul condus de un localnic de 31 de ani.
Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind sancționat contravențional.
De asemenea, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani nu deținea pentru autoturismul condus, poliță de răspundere civilă auto, motiv pentru care, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie eliberându-se dovadă fără drept de circulaţie.
În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 31 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de conducere i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.


La 21.11.2021, orele 09:10, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DC66 în localitatea Corocăiesti, mopedul condus de un localnic de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


La 21.11.2021, orele 17:30, Secția 9 Poliție Rurală Șcheia a fost sesizată prin “SNUAU 112“ despre faptul că, pe VOP 2 a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe VOP 2 din direcția comuna Șcheia către comuna Moara, un bărbat de 60 de ani din comuna Moara a acroșat autoturismul condus de un alt bărbat, care era staționat în scopul verificării unei defecțiuni.
Întrucât conducătorul auto de 60 de ani emana halenă alcoolică, a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche