Bicislist rănit după ce s-a izbit într-o mașină, la Marginea

La 19 noiembrie 2021, în jurul orelor 18.20, Gheorghe L., de 39 de ani, din Suceava, conducea autoturismul Ford, pe DJ 209K, în interiorul localității Marginea, având direcția de deplasare dinspre centrul localității Marginea spre localitatea Volovăț. În aceeași direcție de mers, dar pe partea stângă, se deplasa în calitate de biciclist Gavril R., de 51 de ani, din Marginea.

Ajungând pe un sector de drum în aliniament, biciclistul a efectuat virajul la dreapta pentru a schimba banda de deplasare, însă nu s-a asigurat la efectuarea virajului și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul Ford, care se deplasa regulamentar.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost examinat la fața locului de către echipajul de pe ambulanță, fiindu-i stabilit diagnosticul „contuzie facială dreapta, excoriație sprâncenară”, însă acesta a refuzat să fie transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru investigații de specialitate.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto și de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului. Ulterior, la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, șoferului autourismulu i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche