Buletin de presă, 30 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La 29.11.2021, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției mun. Rădăuți, în jurul orei 22.50, a observat, circulând pe direcția Str. Dobrogeanu Gherea – Str. George Coșbuc, o autoutilitară ce avea o deplasare sinuoasă.
S-a efectuat semnal de oprire autoutilitarei, aceasta fiind oprită pe str. George Coșbuc, aproape de intersecția cu str. Dobrogeanu Gherea. S-a procedat la identificarea conducătorului auto, stabilind faptul că este un bărbat de 52 ani, localnic. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul polițistului rutier aflat în serviciu, care l-a testat pe acesta, rezultând o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere aceasta, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 29.11.2021, ora 22.40, pe raza comunei Capu Câmpului, pe DJ 177C, polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 23 ani, din comuna Păltinoasa, care figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În urma verificărilor amănunțite efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul a fost sancționat contravențional la data de 11.11.2021 de către polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Rutier pentru nerespectarea semnalelor și indicațiilor polițistului rutier cu măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 30 de zile, perioada de suspendare începând cu 27.11.2021.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Eveniment rutier cercetat de poliţisti

La data de 29.11.2021, în jurul orei 21.00, un bărbat de 25 ani, din com. Vama a condus autoturismul pe DJ 176 din com. Vama, în vehicul afându-se și un tânăr în vârstă de 18 ani, din com. Vama, dar și alți trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, toți din com. Vama.
La un moment dat, ajuns într-o curbă la stânga, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în derapaj și mai apoi s-a răsturnat.
Ocupanții autoturismului menționat mai sus au repus autoturismul pe roți, fiind identificat de polițiști pe axul drumului cu fața spre comuna Vatra Moldoviței.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, căruia i-au fost acordate îngrijiri medicale la Spitalul din mun. Câmpulung Moldovenesc.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat după i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge în vederea determinării alcoolemiei cu respectarea prevederilor legale.
Au fost efectuate verificări în baza de date, constatând faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, șoferul, după producerea accidentului, i-a îndrumat pe ocupanții autovehiculului să declare în fața lucrătorilor de poliție că autoturismul a fost condus de către tânărul de 18 ani, acesta încercând să se sustragă de la răspunderea personală.
De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, tânărul de 18 ani i-a încredințat autoturismul bărbatului de 25 de ani deși știa faptul că acesta nu este deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ,,instigare la mărturie mincinoasă", ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și ,,conducere fără permis”.
Mai nouă Mai veche