Accident la Horodnic de Jos provocat de un individ care a băut toată noaptea și a plecat la plimbare cu mașina deși nu are permis de conducere

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, la ora 06.47, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin intermediul 112 cu privire la faptul că a avut loc o tamponare pe raza comunei Horodnic de Jos, județul Suceava, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au identificat conducătorii autovehiculelor implicate în evenimentul rutier, stabilind că sunt Ștefan Ionel F., din Horodnic de Sus, și Ioan M., din Horodnic de Jos. Pasager într-unul dintre autoturisme era Andrei Ștefan H., din Horodnic de Sus.

S-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest a șoferilor implicați în tamponare, rezultând faptul că Ștefan Ionel F. avea o alcoolemie de 0.86 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar Ioan M. o alcoolemie de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât Ștefan Ionel F. nu deținea documentele personale asupra sa, lucrătorii de poliție au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date al Poliției Române, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere auto. Având în vedere aceste aspecte, a fost condus la Spitalul Municipiului Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, fapte prevăzute de art. 335 alin. (1) și art. 336 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

Fiind audiat, suspectul a declarat faptul că în noaptea precedentă a consumat băuturi alcoolice cu un prieten din Horodnic de Sus. Dimineața s-a urcat la volanul autoturismului Volkswagen Golf și a ieșit la plimbare pe raza comunei Horodnic de Jos, împreună cu Andrei Ștefan H.

În timp ce se deplasa pe un drum comuna din Horodnic de Jos, din cauza consumului de băuturi alcoolice a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu autoturismul Volkswagen Passat, condus de Ioan M.

Suspectul a mai declarat că recunoaște și regretă faptele reținute în sarcina sa.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore. Suspectul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche