Buletin de presă, 8 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţiști

La 07.11.2021, ora 09.00, un bărbat de 37 ani, din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe str. Pleșești Gane din mun. Fălticeni, la intersecția cu str. Aleea Teilor a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din municipiul Fălticeni..
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a șoferului de 20 de ani și a unei minore de 16 ani, din mun. Fălticeni, pasageră în autoturismulcondus de acesta.
Șoferul de 37 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge. Șoferul de 20 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-se probe de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 07.11.2021, în jurul orei 18.00, un bărbat de 30 ani, din com. Verești, a condus autoturismul pe un drum comunal neclasificat din localitatea Corocăiești, dinspre D.C. 66, către D.C. 65, iar la un moment dat a intrat intr-un șanț transversal din beton, rezultat în urma unor lucrări nesemnalizate efectuate pe partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri ai autoturismului de 23 ani, respectiv de 2 ani și 4 luni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, fiindu-i prelevate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de: „vătămare corporală din culpă” şi „efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public”.


Dosare penale la regimul rutier

La 07.11.2021, ora 00.35, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, pe raza orașului Gura Humorului, au observat pe str. Piața Republicii, un autoturism având un mers sinuos și s-a pornit în urmărirea sa.
La volan a fost identificat un tânăr de 25 ani, din oraș Frasin. Întrucât emana miros de băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, în prezenţa medicului de gardă şi a personalului medical de serviciu, acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice.
Conducătorul auto nu a prezentat nici un document de identitate, iar în urma verificării în bazele de date ale poliţiei române a reieşit faptul că permisul de conducere este reţinut pentru abateri la regimul rutier.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.


La 07.11.2021, ora 21.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Biroul de Ordine Publică, pe str. Piața Unirii au observat un autoturism care nu a oprit la o trecere cu nivel de cale ferată, motiv pentru care, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Piața Unirii, au oprit pe partea dreaptă a carosabilului autoturismul în cauză, folosind semnalele luminoase și acustice.
În momentul interceptării, la volanul autoturismului se afla un bărbat de 24 ani, din mun. Rădăuți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 07.11.2021, în jurul orei 23.15, echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, pe str. Izvorul Alb de pe raza mun. C-lung Moldovenesc, l-au depistat pe un bărbat de 30 ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul. Urmare a testării, a rezultat faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală

La data de 07.11.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza comunei Bosanci, mun. Suceava şi com. Moldoviţa pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.
Au fost verificate 5 societăți comerciale și au fost constatate 2 infracțiuni în flagrant la art. 102 alin.1, lit.b, din Lg.84/1998 rep, privind mărcile si indicaţiile geografice.
Au fost ridicate în vederea expertizării produse de îmbrăcăminte din material textil inscripţionate cu mărci protejate pe teritoriul României în valoare de 2.600 lei.
Astfel, o femeie 57 ani, din oraşul Gura Humorului, oferea spre comercializare în piaţa din comuna Moldoviţa, jud. Suceava, produse de îmbrăcăminte inscripţionate cu mărci protejate fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 1000 lei.
O altă femeie 63 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, oferea spre comercializare în piaţa din comuna Moldoviţa, produse de îmbrăcăminte inscripţionate cu mărci de prestigiu fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauza au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 1600 lei.
Persoanele au fost depistate în flagrant în timp ce ofereau spre comercializare produsele, cercetările au fost efectuate la faţa locului şi s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, fiind întocmite dosare penale privind infracţiunea de „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”.
Mai nouă Mai veche