Accident provocat de un șofer beat care a trecut pe roșu la semaforul de la Shopping City Suceava

Vineri, 5 noiembrie 2021, la ora 16.00, Ștefan D., de 56 de ani, din Suceava, a condus un autoturism Volkswagen Golf pe strada Calea Unirii, dinspre cartier Burdujeni spre Centru, iar la intersecția semaforizată cu calea de acces în parcarea Shopping City Suceava nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric în funcțiune, a pătruns în intersecție și a intrat în coliziune frontal-laterală cu un autoturism Peugeot care a pătruns pe strada Calea Unirii dinspre parcare, fiind condus de Gelu O., de 28 de ani, din Suceava. 

În primă fază conducătorii auto au stabilit să întocmească o înțelegere amiabilă, însă ulterior Gelu O. a apelat serviciul de urgență 112 și a solicitat prezența unui echipaj medical, acuzând leziuni.

Fiind testat cu aparatul etilotest s-a stabilit că Ștefan D. avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aer expirat. În cazul lui Gelu O. aparatul etilotest a indicat valoarea 0,00.

Victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava pentru acordarea îngrijirilor medicale, stabilindu-i-se diagnosticul preliminar: „traumatism coloană cervicală, traumatism umăr stâng, traumatism hemitorace stâng”.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche