Capture the flag, concurs studențesc la USV

În perioada 18-19 noiembrie 2021, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, împreună cu partenerii săi, organizează cea de-a șasea ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice, CTF-USV 2021, http://ctf.usv.ro.

Competiţia este organizată într-un format de tip CTF (Capture The Flag) şi are în vedere dezvoltarea de soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat, în scopul descoperirii unor breşe electronice şi identificării soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat. Competiţia urmăreşte testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice pentru a gestiona probleme actuale concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională.

Ediția din acest an, care este dotată cu premii, va fi organizată on-line. La concurs pot participa echipe alcătuite din cel mult 4 studenţi, coordonaţi de un cadru didactic. Înregistrarea on-line a participanţilor are loc in intervalul 08-12 noiembrie 2021.

Rezultatele vor fi evaluate de un juriu, care va furniza o clasificare bazată pe rezultatele obţinute. Cele mai bune echipe vor fi premiate. Soluţiile dezvoltate de participanţi vor fi prezentate public, la finalul concursului.

Termene:
- Înregistrare: 08-12 noiembrie 2021
- Competiție on-line: 18-19 noiembrie 2021

Niciun comentariu

Un produs Blogger.