Crimă șocantă la Petia. Bărbat găsit mort în casă, cu un cuțit înfipt în ochi

Vineri, 12 noiembrie 2021, la ora 14:58, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Preutești au fost sesizați prin intermediul 112 de către Florin A. despre faptul că o persoană de sex masculin din satul Petia, comuna Bunești, nu a mai ieșit din casă de 2-3 zile și l-a găsit decedat în locuință.

A fost identificat apelantul care a relatat că în jurul orei 14:55 a mers la locuința vecinului său, Mihai Țăranu, de 63 de ani, din Petia, întrucât nu l-a mai văzut de vreo 2-3 zile, ocazie cu care, când a deschis ușa de acces în holul casei, l-a văzut pe acesta întins pe podea în bucătărie, fără a mai prezenta semne vitale și apelat 112.

Cadrele medicale de pe ambulanța sosită la fața locului au constatat decesul bărbatului, care se afla întins pe podeaua din bucătărie cu fața în sus, capul spre ușa de acces din hol și avea înfipt în zona ochiului stâng un cuțit.

Din primele verificări a rezultat că victima locuia singură la adresa de domiciliu, respectiv o gospodărie sărăcăcioasa aflată în stare de degradare. Nu avea ocupație și își procura minime mijloace necesare traiului din ajutorul oferit de Primărie și unii dintre vecini. Nu era cunoscut ca o persoană violentă, nu frecventa cercuri infracționale și se afla în relații bune cu vecinii.

Cadavrul a fost ridicat și depus la morga Spitalului municipal Fălticeni, urmând să fie efectuată autopsia medico-legală.

A fost stabilit un cerc de suspecți și criterii de verificare a acestora, activitățile procedurale directe cu persoanele bănuite de comiterea infracțiunii urmând să fie efectuate după efectuarea necropsiei și administrarea celorlalte probe.

Se continuă activitățile investigative și de cercetare penală în cauză, în vederea stabilirii traseului urmat de bărbat de la data când a fost văzut ultima oară în viață, identificarea tuturor persoanelor cu care a interacționat și a celor care pot oferi date despre eventuale conflicte anterioare avute de victimă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”, cercetările fiind continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, care au fost delegați în acest sens.
Mai nouă Mai veche