Femeie cu permisul suspendat pentru viteză, depistată la volan la Pârteștii de Sus

La 27 noiembrie 2021, în jurul orelor 23:50, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu și acționau conform Planul de Acțiune privind depistarea în trafic a conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, au oprit de DN 2E , pe raza localității Pârteștii de Sus, comuna Cacica, autoturismul Volkswagen Polo, de culoare gri, la volanul căreia a fost identificată Maria T., din satul Băișești, comuna Cornu Luncii, județul Suceava.

Fiindu-i solicitat permisul de conducere, femeia a declarat faptul că nu îl are asupra sa întrucât i-a fost suspendat dreptul de a conduce în urmă cu aproximativ o lună întrucât a fost depistată conducând cu o viteză peste limita legală. Totodată aceasta a declarat faptul că i s-a eliberat dovada înlocuitoare a permisului de conducere însă nu o are asupra sa.

S-a procedat la efectuarea de verificări în baza de date aparţinând Poliţiei Române, privind deţinătorii de permise de conducere eliberate de autorităţile române, ocazie cu care s-a constatat faptul că cea în cauză are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. (2) din Codul Penal, ce urmează a fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche