FOTO Drona contrabandistă s-a întors la Vicovu de Sus. Polițiștii de frontieră n-au reușit să o intercepteze

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 11.600 pachete cu ţigări, în valoare de peste 98.000 lei, provenite din contrabandă. Parte din cantitatea de țigări au fost trecute peste frontieră, din Ucraina în România, cu ajutorul unei drone.

Miercuri, 10 noiembrie 2021, în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, împreună cu lucători ai Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus, au sesizat, în zona de responsabilitate, un aparat de zbor de mici dimensiuni, posibil dronă, care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zona de responsabilitate pe direcţia respectivă s-au deplasat mai multe echipe operative care au luat măsuri de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care pe raza localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava, au fost descoperite, abandonate, trei colete care conţineau țigări de contrabandă.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Un eveniment similar a avut loc, tot la Vicovu de Sus, în urmă cu o săptămână.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au descoperit abandonate, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, trei colete cu țigări, de proveniență Duty-Free.

Baxurile cu țigări au fost descoperite în vegetaţia din apropierea localității Straja, județul Suceava, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 6.418 pachete țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

În continuare, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracșioanle.

Tot miercuri, 10 noiembrie 2021, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în peretele despărțitor dintre compartimentul marfă și pasageri, cantitatea de 3.700 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare totală de 5.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.