FOTO Percheziții la Bucovina Tuning. Piese contrafăcute de BMW, Mercedes, Audi și VW, în valoare de 68.000 de euro, confiscate de polițiști

În cursul zilei de joi, 11 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Biroul de Investigații Complexe, împreună cu o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii actelor ilicite în domeniul drepturilor de autori și mărcilor și indicațiilor geografice.

Polițiștii au pus în executare, pe raza municipiului Suceava, două mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Suceava.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la sediul cât și la punctul de lucru aparținând SC Bucovina Tuning SRL, societate comercială  având ca obiect de activitate service și tuning auto, au fost identificate 443 produse reprezentând grile auto de tuning exterior și bare de protecție auto de tuning exterior purtând denumirea unor producători de autovehicule din spațiul european - BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen - mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, valoarea estimativă a acestora fiind de 336.414 lei (68.100 euro).

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării legislației privind mărcile și indicațiile geografice (art. 102 alin.1 lit. b și alin. 3 din Legea nr. 84/1998).

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Biroul Investigații Complexe, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.
Mai nouă Mai veche