Incendiu la casa de schimb valutar BUJY Exchange din Fălticeni

Luni, 1 noiembrie 2021, autoritățile au fost sesizate cu privire la faptul că la casa de schimb valutar BUJY EXCHANGE situată pe bulevardul Revoluției din Fălticeni a avut loc un incendiu. În spațiul comercial funcționează societatea BUJY FASHION, cu obiect de activitate comercializare accesorii și cosmetice pentru femei, și KANTOR EXCHANGE, care are ca obiect de activitate schimb valutar, ambele fiind administrate de Adriana I., în vârstă de 57 de ani.

În jurul orei 02:00, în spațiul închis amenajat casei de schimb valutar, prevăzut cu geam de sticlă securizată și ușă metalică asigurată cu sistem tip cifru electronic, a izbucnit un incendiu provenit de la sistemul de alimentare cu curent al monitorului de la calculator, care a ars fără flacără. De la acest obiect, incendiul s-a extins la casa de marcat și la monitorul de la camerele de supraveghere, care au fost distruse în totalitate.

Din cauza fumului gros și al funinginii, au fost degradate mai multe accesorii și cosmetice pentru femei (șiraguri de mărgele, cercei, ochelari de soare, clame de păr, etc.), confecționate din materiale comune, de valoare redusă.

Pompierii au constatat că incendiul s-a produs în urma unui „scurt circuit electric” provenit de la un monitor, lăsat sub tensiune și nesupravegheat.

Administratorul firmelor nu a putut preciza care este prejudiciul în urma incendiului.

De asemenea, fumul degajat de incendiu a pătruns și într-un spațiu comercial alăturat în care funcționează magazinul de articole de îmbrăcăminte Didi. 

Nu există suspiciuni cu privire la modul în care a avut loc incendiul.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,distrugere din culpă”, ce urmează a fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche