PNL îl retrage pe Ciucă! Biroul Executiv a votat ca premierul desemnat să-și depună mandatul

Nicolae Ciucă a declarat, luni, după şedinţa conducerii PNL, că a sperat că va reuşi să cristalizeze o soluţie politică, pentru un guvern minoritar PNL, însă, în urma anunţului celui două partide, USR şi PSD de azi, s-a decis în BEx depunerea mandatului.

„Aşa cum am afirmat de săptămâna trecută, inclusiv sâmbătă, am pornit în toate demersurile de la realitate, şi realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii. Am sperat că prin demersurile pe care le-am deprins că voi reuşi să cristalizez o soluţie politică astfel încât să primesc acordul pentru un guvern minoritar în Parlament”, a spus Ciucă, după şedinţa partidului.

El a arătat că a văzut decizia celor două partide, de astăzi, USR şi PNL că nu vor vota un guvern minoritar.

„Am discutat în BEx şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul”, a spus el. Nicolae Ciucă a mai spus că speră ca partidele să înţeleagă prin ce trece ţara în acest moment.

„Fac din nou apel la maturitate şi stabilitate politică, pentru a se găsi o majoritare”, a afirmat el. Întrebat dacă va rămâne propunerea de premier, Nicolae Ciucă a spus că acestă decizie nu este a Partidului Naţional Liberal ci este o decizie pe care o va lua preşedintele României.

Ciucă a mai explicat că flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat şi de aceea s-a decis depunerea mandatului.
Mai nouă Mai veche