Șofer din Mălini depistat beat la volan la Sasca Nouă după un apel la 112

Luni, 8 noiembrie 2021, la ora 23:10, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că o persoană conduce băută un autoturism Ford pe drumul dintre Sasca Nouă și Lămășeni.

A fost identificat apelantul care a indicat un autoturism Ford staționat pe DC15 Sasca Nouă, pe sensul de mers înspre localitatea Sasca Nouă, având motorul pornit.

Șoferul a înmânat polițiștilor documentele autoturismului și a precizat faptul că nu are asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere, furnizând datele sale de stare civilă. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că șoferul este Vasile Z., din satul Poiana Mărului, comuna Mălini, județul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul testului fiind de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” .

Bărbatul a fost sancționat contravențional la Legea 55/2020 pentru lipsă declarație.

Întrucât în urma verificărilor documentelor s-a constatat faptul că autoturismul avea ITP expirată, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 1305 lei fiindu-i reținut și certificatul de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche