Tânăr cu permisul suspendat, depistat la volan pe strada Victoriei din Fălticeni

Duminică, 21 noiembrie 2021, la ora 07:35, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni – Biroul de Ordine Publică, în timp ce executau atribuţiile de serviciu au observat un autoturism de culoare închisă cu numere de înmatriculare provizorii care se deplasa de pe strada 2 Grăniceri, varianta trafic greu, pe strada Victoriei din municipiul Fălticeni. 

La volanul mașinii a fost identificat Gabriel A., de 31 de ani, din Fălticeni, oar pe scaunul din dreapta se afla Delia D., de 26 de ani, din satul Cotu Băii, comuna Fântâna Mare.

În urma verificării în baza de date ale Poliţiei Române s-a constatat faptul că șoferul are permisul de conducere suspendat.

La sediul poliţiei cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost sancţionat conform OUG 195/2002, pentru conducerea autovehiculelor având o concentraţie de până la 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și conform Legii 132/2017 întrucât acesta nu deţinea un contract de asigurare de răspundere civilă auto, fiindu-i reţinute plăcuţele de înmatriculare şi autorizaţia de circulaţie provizorie, eliberându-se dovadă fără drept de circulaţie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul cu permis de conducere suspendat”.
Mai nouă Mai veche