Tânără rănită într-un accident provocat de un tractorist cu permisul reținut, la Dornești

Vineri, 26 noiembrie 2021, în jurul orei 12:50, Ion J., de 37 de ani, din Dornești, județul Suceava, conducea tractorul agricol în curtea imobilului și a pătruns în strada Zorilor fără a se asigura corespunzător, situație în care a acroșat cu partea din față partea laterală dreapta a autoturismului Mercedes-Benz care era condus către DN 2H de Ionuț C., de 27 de ani, din localitate. 

În urma impactului au rezultat avarii la autoturism și vătămarea corporală a Simonei S., de 27 de ani, din Dornești, pasageră pe scaunul dreapta față al autoturismului. Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticată cu „contuzie toracică și contuzie cervicală”.

După producerea evenimentului, tractoristul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, revenind după aproximativ 30 de minute la fața locului.

Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l în aerul expirat în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Efectuându-se verificări în baza de date, a rezultat faptul că tractoristul posedă permis de conducere care figurează cu mențiunea „Reținut”.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196, al. 2 din Codul Penal, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art. 335, al. 2 din Codul Penal și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, faptă prev. și ped. de art. 338, al. 1 din Codul Penal, cu aplicarea art. 38, al. 1 și 2 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche