Buletin de presă, 29 noiembrie 2021 - IPJ Suceava

Ordin provizoriu de protecție emis de polițiști

La data de 28.11.2021, ora 01:45 polițiștii Poliției Orașului Frasin, au fost sesizați prin SNUAU112 de către o femeie din sat Stulpicani, com. Stulpicani, jud. Suceava cu privire la faptul că are loc un scandal între ea și soțul său.
Din verificările efectuate a reieșit faptul că la data de 27.11.2021, femeia s-a întors de la muncă din străinătate. Spre seară, soțul ei a început să consume băuturi alcoolice. Pe fondul consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu, bărbatul a lovit-o pe soția sa.
Femeia prezenta urme de violență dar nu a solicitat intervenția unui echipaj de ambulanță la fața locului, fiind îndrumată spre serviciul de medicină legală pentru obținerea certificatului medico-legal.
Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate. În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 28.11.2021, pe o perioadă de 5 zile, respectiv până la data de 03.12.2021, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de victima agresiunii și copiii acesteia.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliției orașului Frasin, pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „violența în familie” și „amenințarea”.

Dosare penale la regimul rutier

La data de 28.11.2021, ora 09:14, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, în timp ce acționa pe DN2 în loc. Dărmănești, a observat un autoturism ce se deplasa dinspre Pătrăuți spre Rădăuți cu viteza de 101 km/h (+51 km/h față de limita legală pe sectorul de drum).
După ce șoferul a oprit, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se legitimeze, să prezinte și înmâneze documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care acesta a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului, precum și polița RCA, declarând verbal faptul că nu are asupra sa permisul de conducere.
După ce au stabilit identitatea conducătorului auto, în persoana unui bărbat din mun. Suceava, polițiștii i-au comunicat acestuia abaterile pentru care urmează să fie sancționat, respectiv pentru faptul că a circulat cu viteza de 101 km/h (+51 km/h față de limita legală) și că nu are asupra sa permisul de conducere.
Având în vedere faptul că șoferul nu avea asupra sa permisul de conducere, s-a procedat la verificarea sa în baza de date ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule, fiind condus la sediul Poliției mun. Suceava.
Acesta a fost sancționat contravențional pentru depășirea vitezei maxime admise pe sectorul de drum cu +51 km/h, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La data de 28.11.2021, în jurul orei 03.03, echipajul de poliţie din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung – Moldovenesc, în timp iși desfășura atribuțiile de serviciu pe str. Pietrele Doamnei, din mun. C-lung Moldovenesc a observat un autoturism care circula din direcția str. Calea Bucovinei spre str. Izvorul Alb, fiind efectuat semnal regulamentar de oprire. Conducătorul autoturismului a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile.
La volanul autoturismului a fost identificată o persoană de sex masculin care a înmânat cartea de identitate și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, constatând că este un bărbat din sat/com. Vama, jud. Suceava.
În continuare, în urma verificării dovezii înlocuitoare a permisului de conducere s-a constatat faptul că aceasta este eliberată fără drept de circulație. Totodată au fost efectuate verificări în bazele de date constatând că șoferul este posesor de permis de conducere, însă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este cu restricții-suspendat.
Totodată, acesta nu a prezentat dovada vaccinării sale, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform L55/2020.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Evenimente rutiere cercetate de poliţisti

La 28.11.2021, ora 20.10, un bărbat de 31 ani din sat/com. Stroiești, a condus autoturismul pe un drum comunal neclasificat din interiorul localității Bălăceana.
Ajungând într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, a soției acestuia de 24 ani, pasageră în scaunul dreapta față, precum și a fiicei acestora de 5 ani, pasageră pe bancheta din spate. Toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean Suceava, fiind rănite ușor.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă” și „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La data de 28.11.2021, în jurul orelor 1315, un tânăr de 21 ani, din com. Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe D.J 177C în localitatea Mironu, având direcţia de deplasare Valea Moldovei, spre Capu Câmpului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă, intrând în coliziune cu un autoturism oprit în afara părţii carosabile, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 56 ani, din com. Capu Câmpului.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 56 de ani, care se afla la volanul autoturismului oprit în afara părţii carosabile, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Conducătorul auto de 21 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,0 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


În ziua de 28.11.2021, în jurul orelor 1359, un tânăr de 21 ani, din com. Păltinoasa, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177 C, în afara localităţii Capu Câmpului, având direcţia de deplasare Gura Humorului către Capu Câmpului, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de către un bărbat de 35 ani, din mun. Pașcani, jud. Iași, care circula din sens opus.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 21 de ani, care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ambii fiind conduşi apoi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 28.11.2021, ora 20:25, un bărbat de 41 ani, din com. Cornu Luncii, în timp ce conducea autoturismul, pe D.J.155, pe podul de peste râul Moldova, pe raza comunei Baia, din direcția Baia către Bogata, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a rupt parapetul din partea dreapta privind direcţia de deplasare şi a căzut în albia râului Moldova.
În urma accidentului a rezultat decesul șoferului şi vătămarea corporală ușoară a unui tânăr de 17 ani, localnic, pasager pe scaunul dreapta faţă.
Șoferul de 41 de ani a fost verificat în baza de date și nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de: ,,ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche