Un paznic a fost găsit mort în gheretă abia la 12 ore după ce trebuia să iasă din tură

Marți, 9 noiembrie 2021, la ora 18.00, autoritățile au fost sesizate prin 112 cu privire la faptul că Ion P., de 51 de ani, a murit la un serice auto de pe strada Aleea Dumbrăveii, unde este angajat ca paznic.

În urma cercetărilor a rezultat că în seara zilei de luni, 8 noiembrie, la ora 18.00, bărbatul și-a început serviciul, urmând să iasă din tură marți, la ora 06.00. 

A doua zi, la ora 17.50, când paznicul Florin L. s-a prezentat la serviciu și a intenționat să intre în ghereta paznicilor pentru a-și prelua serviciul de pază, a constatat că ușa de acces nu se descuie. A bănuit că în partea interioară a yalei se află o altă cheie ce nu permite descuierea ușii. A bătut în ușa de acces, dar nu a răspuns nimeni. Când s-a uitat pe una din ferestre a văzut că pe patul din gheretă era întins inconștient paznicul Ion P.

Din cauză că acesta nu a răspuns strigătelor sale, și-a dat seama că ceva nu este în regulă, a informat-o despre acest lucru pe o angajată a societății, care a sunat la 112.

La fața locului a venit un echipaj de la Ambulanța Suceava care a spart sticla ușii de acces, a desasigurat yala cu cheia aflată pe interior și după ce medicii au pătruns în incintă au constatat că bărbatul era decedat.

Cadavrul a fost transportat la Morgam din cadrul Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Biroului Investigații Criminale Suceava.
Mai nouă Mai veche