Un șofer de camion beat la volan a lovit un pieton, la Molid, și a fugit de la locul accidentului. Polițiștii i-au deschis dosar penal pentru trei infracțiuni

Vineri, 5 noiembrie 2021, la ora 18:05, Poliția Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe raza satului Molid s-a comis un accident cu victimă, iar autorul, conducătorul unui TIR, a plecat de la fața locului.

Accidentul s-a produs în timp ce Nicolae R., de 53 de ani, a oprit autoturismul Volkswagen Golf pe partea dreaptă a străzii, pe direcția de deplasare Molid - Vama, și a coborât cu intenția de a se deplasa la o cunoștință care locuia pe partea opusă a locului de oprire. În timp ce aștepta trecerea autoutilitarelor și autoturismelor pentru a putea traversa, un camion MAN l-a agățat și trântit pe carosabil, continuându-și deplasarea.

Cu ocazia activităților desfășurate, autoutilitara a fost identificată în comuna Vama, la volan fiind identificat Dan S., de 58 de ani, din satul Malu Alb, comuna Bujoreni, județul Vâlcea, care prezenta halenă alcoolică.

În urma accidentului de circulație, victima a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc unde a fost diagnosticat cu „contuzie regiune lombară dreapta şi gambă dreapta, contuzie toraco abdominală, luxaţie metatarsofalangiană”, fiind transferată apoi la Spitalul de urgenţă Suceava.

Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru pieton a rezultat o concentratie alcoolică de 0.00mg/l alcool pur în aerul expirat, după care în urma consimțământului scris al acestora le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

A fost solicitată intervenţia lucrătorilor din cadrul ISCTR pentru controlul ansamblului de vehicule.

In cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestora”.
Mai nouă Mai veche