Un șofer care a depășit neregulamentar un tractor care vira stânga, rănit după ce a intrat cu mașina în șanț, la Pârteștii de Sus

Joi, 18 noiembrie 2021, în jurul orei 08:05, Dumitru A., de 44 de ani, din Sucevița, în timp ce conducea autoturismul marca Seat pe DN 2E, la intersecția cu DJ 209L, în localitatea Pârteștii de Sus, județul Suceava, având direcţia de deplasare dinspre Solca către Gura Humorului, s-a angajat în depășirea unui tractorului Universal care tracta o semiremorcă, condus de Anton C.,  de 67 de ani, din Pârteștii de Sus, care circula în fața sa și care inițiase manevra de schimbare a direcției de mers prin viraj la stânga pentru a pătrunde pe un drum comunal adiacent, iar din cauză că nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire pentru a nu intra în impact cu tractorul a virat stânga, a părăsit partea carosabilă, fără a exista impact între cele două autovehicule.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a șoferului autoturismului, bărbatul fiind transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării de îngrijiri medicale, i s-a stabilit diagnosticul „contuzionat ușor, plagă frontală prin accident rutier”. Bărbatul nu a rămas internat.

Ambii conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face conducătorul autorismului care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire a ansamblului tractor care era angajat în viraj la stânga.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă -  autoaccidentare, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. 1 din C.P.
Mai nouă Mai veche