VIDEO Cel puţin opt morţi şi numeroşi răniţi într-o busculadă la un festival de muzică din Texas

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi numeroase altele au fost rănite într-o busculadă produsă vineri seara la festivalul de muzică Astroworld din Houston, statul Texas, au informat autorităţile americane, relatează Reuters şi AFP.

„Mulţimea a început să se împingă spre faţa scenei. Acest lucru a creat un moment de panică care a condus la rănirea mai multor persoane", a declarat şeful pompierilor din Houston, Samuel Pena, în cadrul unei conferinţe de presă sâmbătă dimineaţă.

„Avem cel puţin opt decese confirmate în această seară şi mai mulţi răniţi", a spus el, adăugând că 17 persoane au fost transportate la spital, între care 11 erau în stop cardiac.

Potrivit televiziunii locale KHOU 11 News Houston, incidentul s-a produs în jurul orei 21:00 sau 21:15 în seara de deschidere a festivalului.

Tragedia a avut loc când mulţimea s-a înghesuit în timpul unui concert al rapperului Travis Scott, a precizat Houston Chronicle.

Circa 50.000 de persoane s-au prezentat la evenimentul de două zile, a adăugat ziarul. Cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.

Mai nouă Mai veche