VIDEO Cum s-a produs accidentul în care a fost implicată macaraua cu care erau instalate ornamente de Crăciun în municipiul Suceava

Miercuri, 24 noiembrie 2021, în jurul orei 20:30, Sebastian C., de 20 de ani, din Salcea, a condus autoutilitara Volkswagen LT 47 pe prima bandă de mers a bulevardului 1 Mai din municipiul Suceava, având direcția de deplasare către magazinul Metro, și a oprit la culoarea roșie a semaforului electric amplasat în zona intersecției cu strada Calea Obcinelor. În spatele acestui vehicul, a oprit în coloană autoutilitara Volkswagen LT condusă de Petru Alexandru A., de 21 de ani, din comuna Dumbrăveni.

În dreptul primei autoutilitare oprite la semafor, pe trotuarul dreapta se afla oprită și calată în poziție paralelă în raport cu suprafața carosabilă autoutilitara Mitsubishi Canter. La schimbarea culorii semaforului electric, Sebastian C. a pus în mișcare autoutilitara, acroșând brațul de susținere al nacelei cu care era echipat autovehiculul special Mitsubishi Canter.

În momentul impactului, în interiorul nacelei se aflau Ciprian Ionuț S., de 37 de ani, din Păltinoasa, și Vasile Gelu P., de 55 de ani, din municipiul Suceava, care efectuau lucrări la înălțime, iar în urma coliziunii autoutilitara Mitsubishi Canter a fost destabilizată și mutată din locul inițial de calare.

Cele două persoane care efectuau lucrări la înălțime, au căzut din interiorul nacelei suferind vătămări corporale, una dintre acestea lovind în cădere și bara laterală de protecție a autoutilitarei Volkswagen LT.

Persoanele vătămate au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde au primit îngrijiri medicale și vor rămâne internate în cadrul unității spitalicești.

Ciprian Ionuț S. a fost diagnosticat cu politraumatism prin cădere de la înălțime. Pentru Vasile Gelu P. diagnosticul a fost: traumatism prin cădere de la înălțime, fracturi costale dreapta, hematom suprarenal dreapta, fractură bazin.

Din verificări s-a stabilit faptul că Ciprian Ionuț S. este conducătorul autoutilitarei Mitsubishi Canter.

Toți cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alccol pur în aerul expirat. Acestora li s-a prelevat câte o mostră biologică de sânge necesară în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest și Vasile Gelu P., rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Referitor la dinamica, mecanismul de producere și vinovăția producerii accidentului de circulație, acestea nu au putut fi stabilite cu exactitate la acest moment, urmând ca acestea să fie stabilite în urma cercetărilor care vor fi efectuate în continuare.

Pe perioada efectuării cercetării la fața locului, traficul rutier pe sensul de mers Spital-Metro a fost deviat pe traseul bulevardul 1 Mai - Calea Obcinilor.

Mai nouă Mai veche