VIDEO Două persoane rănite după ce macaraua cu care instalau ornamente de Crăciun a căzut peste două camionete, în cartierul Obcini din municipiul Suceava

Două persoane au fost rănite, miercuri seară, după ce macaraua cu care erau instalate ornamente pentru sărbătorile de iarnă a căzut peste două camionete, în cartierul Obcini al municipiului Suceava.

Accidentul s-a produs miercuri seară, în jurul orei 20.30, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, la intersecția semaforizată cu bulevardele Calea Obcinilor și 1 Decembrie 1918. 

Macaraua cu nacelă se afla pe trotuarul dinspre zona verde din mjlocul intersecției. Se pare că în nacelă s-ar fi aflat șoferul, angajat al firmei de la care Primăria municipiului Suceava a închiriat autovehiculul, și un muncitor de la Direcția Domeniului Public, iar un inginer al primăriei în coordona de la sol. 

Pe sensul de mers dinspre centru spre cartierul Obcini, pe prima bandă, două camionete așteptau culoare verde a semaforului. În momentul în care prima camionetă s-a pus în mișcare, a agățat brațul macaralei, iar camioneta a fost trasă cu partea din față pe trotuar, în timp ce partea din spate a macaralei a fost trasă pe carosabil. 

Nacela a fost proiectată în partea laterală a celei de-a doua camionete de pe carosabil, iar cele două persoane au căzut de la înălțime și au suferit leziuni. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrjiri medicale. 

Anchetatorii trebuie acum să stabilească dacă brațul macaralei, care era ieșit spre carosabil, nu a fost observat de șoferul primei camionete sau dacă brațul a fost rotit spre carosabil chiar în timp ce camioneta aștepta culoarea verde a semaforului. În zona în care s-a produs accidentul există camere de supravghere gestionate de Primăria municipiului Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Mai nouă Mai veche